Stroj za pelete od piljevine proizvodi prstenastu i ravnu matricu koja je bolja

1469698155118380

Stroj za drvene pelete bolji je za prstenastu i ravnu matricu. Prije nego kažemo da je stroj dobar, analizirajmo sirovine za drvne pelete. Uobičajene sirovine za drvene pelete su piljevina, slama itd. Naravno, peleti od slame nazivaju se peleti od slame. I piljevina i slama su materijali od sirovih vlakana, koje karakterizira visok sadržaj sirovih vlakana, mala specifična težina i slaba fluidnost.

Ove karakteristike materijala određuju da dobar stroj za drvene pelete mora moći prevladati ove karakteristike materijala. Iz konstrukcije se materijal mora lagano dopremati, kako bi se materijal mogao ravnomjerno rasporediti u procesu proizvodnje.

Kako bi se materijal glatko uvlačio, bolji način je okomito uvlačenje. Nema zaobilaznice u sredini i neće doći do začepljenja materijala, a stroj za pelete s horizontalnim prstenom, koji je stroj za pelete koji često koristimo za proizvodnju hrane, nije okomit, ali ima uključeni kut. To dovodi do toga da hranjenje nije baš glatko. Osim toga, stroj za pelete s horizontalnim prstenom lako je izazvati požar zbog dobrog brtvljenja i visoke temperature u stroju. U slučaju požara gotovo cijela proizvodna linija može biti uništena. Stoga je horizontalni prstenasti granulator na posljednjem mjestu.

1469698209478513

Stroj za pelete s ravnom matricom ima okomito hranjenje i ima dobru ventilaciju, pa ga čak i mnogi proizvođači malih količina ponovno koriste. Međutim, zbog svog principa rada da se pritisni valjak ne pomiče, a kalup je odabran, to rezultira neravnomjernom raspodjelom materijala, a jedno je da učinak nije dovoljno visok, a drugo je da se kalup lako ošteti zbog nejednake sile, što povećava troškove proizvodnje. Stoga je stroj za pelete s ravnim kalupom na drugom mjestu.

Stroj za pelete s vertikalnim prstenom je stroj za pelete posebno dizajniran za drvnu sječku, tako da sve nije problem. Stroj za pelete s vertikalnim prstenom ima nekoliko prednosti koje ga čine prikladnim strojem za prešanje drvenih peleta:

1. Vertikalno hranjenje

2. Tlačni kotač se okreće.

3. Materijal se ravnomjerno raspoređuje pod utjecajem centrifugalne sile.

4. Veliki izlaz i visoka stabilnost.

5. Kalup ima dug vijek trajanja.


Vrijeme objave: 18. kolovoza 2022

Pošaljite nam svoju poruku:

Ovdje napišite svoju poruku i pošaljite nam je